ZRi

Expert BREEAM-NL Nieuwbouw en In-Use

24 november 2016

  • Logo_DGBC.jpg

24 november 2016

In oktober jl. heeft onze nieuwbouw en in-use expert Bas de Bont een studiedag bijgewoond van BREEAM-NL. Tijdens deze dag zijn veel interessante en inhoudelijke zaken de revue gepasseerd. 

De belangrijkste ontwikkelingen die aan de orde zijn gekomen tijdens deze dag, zijn: het herzien van de in-use beoordelingsrichtlijn (BRL), de introductie van een keurmerk renovatie, een alternatief voor de energie-audit en de introductie van Greenbuildingscan.nl. 

Eén van de verplichtingen die sinds juli 2015 geldt in het kader van de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) gaat over de uitvoering van energie-audits door grote ondernemingen. Er is onlangs door de Dutch Green Building Council (DGBC) overeenstemming bereikt met de overheid dat in plaats van een energie-audit ook een BREEAM-NL in-use certificaat mag worden aangedragen. Een energie-audit is na het behalen van dit BREEAM-NL certificaat dus niet meer nodig. 

Onder andere door het bijwonen van deze studiedag, zijn wij ook het komende jaar weer expert voor BREEAM-NL nieuwbouw en in-use!

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken