ZRi

Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum van start!

9 november 2015

  • Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Utrecht 1.jpg

9 november 2015

Sinds afgelopen vrijdag staan alle lichten op groen voor de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De Autoriteit Financiële Markten heeft de financieringsplannen voor de nieuwbouw goedgekeurd en er zijn geen bezwaren ingediend tegen de omgevingsvergunning. Bouwconsortium Pro Liberis, een samenwerking van VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw B.V., Boele & van Eesteren B.V. en HOMIJ Technische lnstallaties B.V. met Kropman lnstallatietechniek B.V. kan nu van start met de bouw.

Wij feliciteren alle betrokkenen met deze doorbraak. De wijze waarop het initiatief van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK), de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en de ODAS Stichting vanaf 2009 is uitgegroeid tot de huidige organisatie is bewonderenswaardig. Het Prinses Máxima Centrum heeft met vastberadenheid, doorzettingsvermogen en hard werken dit goede initiatief nu toch van de grond gekregen.

ZRi is bij de start van het initiatief in 2009 nauw betrokken geweest. Onder de werktitel ‘Nationaal Kinderoncologisch Centrum’ (NKOC) heeft ZRi de aanbesteding van de opdrachten voor architectuur (LIAG architecten en bouwadviseurs) en overige adviesdiensten (Royal Haskoning DHV en Zonneveld ingenieurs) verzorgd. Aanvankelijk zou het centrum op de locatie van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam worden gevestigd, maar die locatie is later gewijzigd. Met veel plezier heeft ZRi tot en met het eerste VO op de huidige locatie naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis verschillende projectmanagementtaken uitgevoerd.

Lees het nieuwsbericht van het Prinses Máxima Centrum hier. Zie deze pagina voor meer informatie over onze werkzaamheden voor het centrum.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken