ZRi

Tobiasschool - Zeist

  • Tobiasschool - Zeist/Tobiasschool Zeist.jpg

Opdrachtgever

Tobiasschool

Architect

RAU architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 1.500 m2 bvo

Periode

2018 - 2019

Medewerkers

De Tobiasschool in Zeist is al sinds het ontstaan in de jaren 80 gehuisvest in een gemeentelijk monument dat stamt uit 1918. Besloten is over te gaan tot een levensduur verlengende renovatie zodat het gebouw de komende 40 jaar geschikt blijft als schoolgebouw. Bovendien worden op de zolder van het gebouw extra onderwijsruimten gerealiseerd.

De Tobiasschool biedt onderwijs aan leerlingen met een extra zorgvraag. In het gebouw zijn de SBO Tobiasschool met 55 leerlingen (vrijeschool voor speciaal basisonderwijs) en de Tobiasstroom met 63 leerlingen (vrijeschool voor voortgezet onderwijs) gehuisvest. Beide maken deel uit van de Stichting Scholengemeenschap voor Vrijeschool onderwijs te Nijmegen.

ZRi geeft samen met Klictet advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De school heeft een hoge duurzaamheidsamibitie. Het gebouw moet voldoen aan de eisen van Frisse Scholen klasse B en zoveel mogelijk aan de eisen van BENG. Daarnaast wordt het gebouw gasloos (all electric). Voor de isolatie van de dichte geveldelen worden biobased materialen gebruikt.

RAU architecten heeft een ontwerp gemaakt voor deze renovatie.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken