1993 - Rijkswaterstaat - Gebouw Meetkundige Dienst

ZRi bestaat 25 jaar! Om dat te vieren presenteren wij de komende maanden allerlei interessante projecten waaraan wij de afgelopen 25 jaar hebben gewerkt. Vanaf 4 juli publiceren wij elke week een nieuw project, waarbij allerlei soorten gebouwen aan de orde komen die een uitgebalanceerd beeld geven van ons werk. Deze week: het gebouw van de Rijkstwaterstaat voor de Meetkundige Dienst in Delft.

De Meetkundige Dienst van de Rijkswaterstaat was tot 2003 het centrale informatiecentrum van geografische informatie in Nederland. Inmiddels is het takenpakket uitgebreid en heeft de dienst zich ontwikkeld tot RWS Centrale Informatievoorziening (RWS CIV).

Aangezien de huisvesting van de Meetkundige Dienst in de binnenstad van Delft zowel kwalitatief als qua afmetingen niet meer voldeed, heeft de toenmalige Rijksgebouwendienst besloten voor nieuwbouw aan de rand van Delft.

Gedurende een periode van jaren hebben wij als adviseur van de Meetkundige Dienst het project zowel procesmatig als technisch inhoudelijk begeleid. Als externe adviseur hebben wij intensief samengewerkt met de huisvestingsorganisatie van de Meetkundige Dienst. Onze werkzaamheden betroffen onder andere het bijdragen aan het integrale programma van eisen, het begeleiden van de huisvestingsorganisatie en van de ontwerpers, het beoordelen van faseresultaten van ontwerpers, en het begeleiden van de bouw en de oplevering. Verder hebben we als technische adviseurs bijgedragen aan een bouwkundige en installatietechnische concept dat het beoogde huisvestingsconcept, het “nieuwe werken”, maximaal faciliteert.

Wij hebben het project begeleid van 1993 tot en met 2003.

De bijbehorende pagina uit het speciale jubileumboek is hier te downloaden. Wilt u dit jubileumboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.