1996 - Van Bylandthuis

ZRi bestaat 25 jaar! Om dat te vieren presenteren wij de komende maanden allerlei interessante projecten waaraan wij de afgelopen 25 jaar hebben gewerkt. Vanaf 4 juli publiceren wij elke week een nieuw project, waarbij allerlei soorten gebouwen aan de orde komen die een uitgebalanceerd beeld geven van ons werk. Deze week: het Barlot Bylandthuis in Den Haag.

Het Van Bylandthuis, aan de Benoordenhoutseweg te Den Haag, is een statig, monumentaal kantoorgebouw dat omstreeks 1935 is gebouwd als (voormalig) hoofdkantoor van het ABP. Het gebouw is gerealiseerd nadat in 1932 de Pensioenwet door de regering was aangenomen.

In de jaren 1996 - 1997 is het gebouw grondig gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd, waarbij de karakteristieke kenmerken en de originele details behouden zijn gebleven. Als adviseur akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid hebben wij ervoor gezorgd dat het gebouw ook op die aspecten weer aan hedendaagse eisen kan voldoen.

De bijbehorende pagina uit het speciale jubileumboek is hier te downloaden. Wilt u dit jubileumboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Foto's: COG Makelaars.