1997 - Huis Ten Bosch, Oranjezaal

ZRi bestaat 25 jaar! Om dat te vieren presenteren wij de komende maanden allerlei interessante projecten waaraan wij de afgelopen 25 jaar hebben gewerkt. Vanaf 4 juli publiceren wij elke week een nieuw project, waarbij allerlei soorten gebouwen aan de orde komen die een uitgebalanceerd beeld geven van ons werk. Deze week: de Oranjezaal van Huis Ten Bosch.

In opdracht van de Rijksgebouwendienst is de Oranjezaal in Huis ten Bosch in oude glorie hersteld. Aan de restauratie van de Oranjezaal heeft een team van 20 specialisten, onder leiding van Anne van Grevenstein, toenmalig directeur van de Stichting Restauratie Atelier Limburg, jarenlang gewerkt.

In dat team was ZRi verantwoordelijk voor de bouwfysische kwaliteit van de kapconstructie en de lantaarn van de Oranjezaal. Voor de nieuwe klimaatinstallatie hebben wij gezorgd voor het voldoen aan stringente akoestische eisen.

Van de renovatie van de Oranjezaal heeft de Rijksgebouwendienst in 2001 een prachtige publicatie uitgebracht.

De bijbehorende pagina uit het speciale jubileumboek is hier te downloaden. Wilt u dit jubileumboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Foto's: Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort.