1998 - RWS kantoor Schonenvaert

 

ZRi bestaat 25 jaar! Om dat te vieren presenteren wij de komende maanden allerlei interessante projecten waaraan wij de afgelopen 25 jaar hebben gewerkt. Vanaf 4 juli publiceren wij elke week een nieuw project, waarbij allerlei soorten gebouwen aan de orde komen die een uitgebalanceerd beeld geven van ons werk. Deze week: kantoor Schonenvaert van de Rijkswaterstaat in Haarlem.

Rijkswaterstaat West-Nederland Noord is verantwoordelijk voor onderhoud, beheer en aanleg van snelwegen en hoofdvaarwegen in de provincie Noord-Holland. Het hoofdkantoor is gevestigd in kantoor Schonenvaert te Haarlem.

In 1998 is het kantoorgebouw inwendig gerenoveerd. Tevens heeft een uitbreiding van het gebouw plaatsgevonden met een groot, glas overkapt entreegebied, naar het ontwerp van architect Frans Kooijman (Studio In Motion, Houten). Bijzonder aan het ontwerp van de glazen kap is de zon- en lichtwering in de vorm van PV-cellen, waarmee elektriciteit wordt opgewekt.

ZRi was betrokken als adviseur akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid, en heeft als adviseur duurzaamheid mede vormgegeven aan de glazen kap van het entreegebied.

De bijbehorende pagina uit het speciale jubileumboek is hier te downloaden. Wilt u dit jubileumboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.