2003 - Stadsschouwburg Eindhoven

ZRi bestaat 25 jaar! Om dat te vieren presenteren wij de komende maanden allerlei interessante projecten waaraan wij de afgelopen 25 jaar hebben gewerkt. Vanaf 4 juli publiceren wij elke week een nieuw project, waarbij allerlei soorten gebouwen aan de orde komen die een uitgebalanceerd beeld geven van ons werk. Deze week: de Stadsschouwburg in Eindhoven.

De aanbesteding van de nieuwbouw en de renovatie van de stadsschouwburg van Eindhoven, het tegenwoordige Parktheater, was de eerste in een reeks van projecten die wij in opdracht van de gemeente Eindhoven hebben uitgevoerd. Nog altijd werken wij aan verschillende projecten voor de gemeente Eindhoven, waaraan wij zowel op technisch gebied als met projectmanagement, aanbesteden en contracteren bijdragen.

Het bouwen van een theater vergt bijzondere vaardigheden van de uitvoerende partijen. Deze aspecten hebben we in zowel de selectiefase als de gunningsfase tot uitdrukking laten komen in de procedure. Het was één van de eerste projecten waarin ‘social return’ onderdeel was van het gunningscriterium. Inschrijvers konden hierbij opgeven welk deel van hun bouwkosten bestemd was voor leerlingen arbeidsplaatsen en voor nieuwe banen voor mensen die buiten het arbeidsproces waren terechtgekomen.

Aangezien tijdens de bouw van de uitbreiding van de schouwburg de repetities en voorstellingen in de bestaande schouwburg ongestoord moesten kunnen verlopen, zijn hiervoor bij de aanbesteding bijzondere voorwaarden geformuleerd voor de uitvoerende partijen. Zij moesten met hun werkzaamheden rekening houden met de activiteiten van de schouwburg en geluidhinder en andere overlast voorkomen.

Tijdens de bouw heeft ZRi bijgedragen aan het contractbeheer en het begeleiden van discussies tussen opdrachtgever en uitvoerende partijen over de interpretatie van bestekstukken.

De bijbehorende pagina uit het speciale jubileumboek is hier te downloaden. Wilt u dit jubileumboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Foto's: Architecten en | en.