2005 - Stadsdeelkantoor Escamp

ZRi bestaat 25 jaar! Om dat te vieren presenteren wij de komende maanden allerlei interessante projecten waaraan wij de afgelopen 25 jaar hebben gewerkt. Vanaf 4 juli publiceren wij elke week een nieuw project, waarbij allerlei soorten gebouwen aan de orde komen die een uitgebalanceerd beeld geven van ons werk. Deze week: het stadskantoor aan de Leyweg in Den Haag.

Het stadsdeelkantoor Escamp is, naast het stadhuis van Den Haag, het tweede stadskantoor voor de gemeente. Het gebouw is ontworpen tussen 2005 en 2008, de uitvoering heeft plaatsgevonden van 2008 tot 2011. De architect is Rudy Uytenhaak en als ontwerpers waren Halmos Adviseurs en Aronsohn raadgevende ingenieurs naast ZRi betrokken.

De ontwerpers hebben gezorgd voor een duurzaam en energiezuinig gebouw, door onder andere de toepassing van betonkernactivering en betere thermische isolatie. In het gebouw bevindt zich een driehoekig atrium, waardoor de kantoren ook aan de binnenzijde daglicht ontvangen. ZRi heeft daarvoor indertijd een daglichtonderzoek verricht en de uitvoering van de atriumwanden geoptimaliseerd. In verband met de betonkernactivering waren akoestische plafonds niet mogelijk en zijn akoestische baffles aangebracht.

Nog altijd is ZRi als adviseur betrokken. Recent heeft de gemeente gekozen voor een ander kantoorconcept, waarvoor in een deel van het gebouw de kamerkantoren worden vervangen door teamruimten die geschikt worden gemaakt voor “het nieuwe werken”. Uiteraard is daarbij de ruimteakoestiek een belangrijk aspect.

De bijbehorende pagina uit het speciale jubileumboek is hier te downloaden. Wilt u dit jubileumboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Foto's: Rudy Uytenhaak Architectenbureau.