2017 - Jubileumreis Parijs

Eindelijk is het zover, vrijdagochtend 9 juni staan we met het ZRi team en partners klaar op Rotterdam Centraal Station om per Thalys te vertrekken richting Parijs! De weersvooruitzichten zijn erg goed, het team is enthousiast en het programma ziet er veelbelovend uit. Deze bijzondere en mooie teamreis staat in het teken van een werkexcursie en de viering van ons 25-jarige bestaan!

Teamuitje-Parijs-2017-2

Eenmaal aangekomen op Gare du Nord droppen we onze bagage in het hotel, genieten we van een snelle lunch en gaan we op pad voor de werkexcursie. Onder begeleiding van Steven Wassenaar nemen we deel aan een architectuurwandeling. Steven neemt ons allereerst mee naar Les Halles. Op de plek waar zich vroeger de markthallen van Parijs bevonden, is het gebied nu ontwikkeld tot een groot ondergronds winkelcentrum van vijf lagen waar dagelijks 150.000 shoppers en 750.000 passagiers komen. Vooral het bijzonder ontworpen dak van Les Halles, de canope, heeft onze aandacht. Het dak dankt haar ontwerp en naam aan de boomtoppen van een bos. De canope heeft de uitstraling van een groot golvend blad en is aan weerszijden geopend waardoor de stad, de tuin en het forum worden samengebracht. Na het bezoek aan Les Halles hebben wij ons per metro verplaatst naar het 13e arrondissement. Een voor ons interessante wijk gezien de moderne architectuur. We hebben een stevige wandeling gemaakt langs onder andere het prestigeobject van ex-president Mitterand, de nieuwe Bibliothéque Nationale de France en allerlei bijzonder ontworpen appartementencomplexen bekeken. We sluiten de dag af met een heerlijk diner in een mooie Franse bistro.

Teamuitje-Parijs-2017-1

Zaterdagochtend verzamelen we weer fris en uitgeslapen in de lobby om onder de enthousiaste begeleiding van drie gidsen van Paris by Bike op pad te gaan. Op opvallende rode opoefietsen hebben we gefietst door leuke en sfeervolle Parijse wijken langs de belangrijkste Parijse Highlights. Als afsluiter hebben we genoten van een heerlijke lunch waarna er voor eenieder de gelegenheid was om de middag zelf in te vullen. Tijdens het diner in de avond zijn de ervaringen van de middag met elkaar uitgewisseld en bleek al snel dat team ZRi verdeeld geweest is over de gehele stad. Waar de één een bezoek heeft gebracht aan de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, heeft de ander heerlijk in een stadspark gezeten samen met de Parijzenaren of een wandeling gemaakt door Le Marais.

Helaas is de zondagochtend alweer aangebroken. De meesten van ons zijn vroeg op pad om de wijk La Défense, het schitterende gebouw van de Fondation Louis-Vuitton of de Sacré Coeur te bezoeken. Er is zelfs een stel dat besluit de hardloopschoenen aan te trekken om de dag sportief te beginnen. Een enkele nachtbraker besluit rustig aan te doen om bij te komen van het Parijse uitgaansleven onder het genot van een stevige kop koffie en een pain au chocalat op een terras in de zon. Kortom, we hebben allemaal op onze eigen manier genoten van de laatste uurtjes in deze sfeervolle stad.

La vie est belle à Paris! Moe maar voldaan, met voldoende inspiratie opgedaan te hebben en de juiste teamspirit sluiten we dit leuke, leerzame en gezellige weekend af. Op naar de volgende ZRi-mijlpaal! Hopelijk beleven we dan weer een interessante werkexcursie met elkaar.