ZRi

De Regenboog, Voorhout

  • De Regenboog, Houten/118483626_1424383924425465_7329972391846821884_o.jpg
  • De Regenboog, Houten/IMG_1402.JPG
  • De Regenboog, Houten/Keuken ontwerp.png
  • De Regenboog, Houten/Keuken oud nieuw.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 1.000 m2 bvo

Periode

2020 - 2020

De school De regenboog in Voorhout is bezig met een renovatie en herindeling van het gebouw. Besloten is over te gaan tot een levensduur verlengende renovatie. ZRi voert namens de Sophia Scholen en in samenwerking met de schooldirectie van De Regenboog, architectenbureau Elles & Hellen het projectmanagement en treedt op als bouwfysisch adviseur. In samenwerking met Bouwbedrijf E. Schuit is gekeken naar de verschillende bouwwerkzaamheden. Het betreft hier onder andere, maar niet uitsluitend, het verbouwen van een ruimte tot speellokaal, het inpandig verwijderen van het oude speellokaal, het samenvoegen van een tweetal vergaderruimten tot één peuteropvangruimten, het uitbreken en het vervangen van een keuken en een tal aan andere onderhoud- en verbouwingswerkzaamheden. Het speellokaal is uit de centrale ruimte verwijderd en verplaatst. Daardoor ontstaat een aula voor voorstellingen, bijeenkomsten en het huisvesten van de buitenschoolse opvang (BSO). De toiletruimte wordt opgeknapt en de keuken wordt vernieuwd en geschikt gemaakt voor zowel onderwijs, peuteropvang als BSO.

Het hele gebouw wordt energiezuinig gemaakt. Het dak wordt geïsoleerd met een Rc-waarde van 6,0. De enkele beglazing wordt vervangen voor dubbel (HR++) glas en traditionele verlichting wordt vervangen door LED verlichting.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken