ZRi

Het Element, Amersfoort

  • Het Element/Het Element.png
  • Het Element/het Element2.png
  • Het Element/Het Element 3.png
  • Het Element/Het Element4.png

Opdrachtgever

Hevo B.V.

Architect

De Zwarte Hond

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.900 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

De twee vestigingen van praktijkschool Het Element worden binnenkort samengebracht in een nieuw gebouw. In het nieuwe gebouw zal ruimte zijn voor circa 1.300 leerlingen. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen met onder andere theorie- en praktijklokalen, leerpleinen, sportzalen, een restaurant en een grote centrale hal.

Een belangrijk aandachtspunt in dit project is de akoestiek. In het gebouw is een grote praktijkruimte aanwezig waar hout en metaal worden bewerkt en waar aan auto’s wordt gesleuteld. De verschillende machines in deze ruimte produceren veel geluid. Daarnaast is er een muzieklokaal met twee studio’s aanwezig waar eveneens veel geluid wordt geproduceerd. Met behulp van geluidmetingen op de huidige locatie is bepaald welke maatregelen getroffen moeten worden om geluidoverlast in de andere lokalen te voorkomen. Denk hierbij aan speciale geluidsisolerende wanden tegen horizontale geluidoverdracht maar ook speciale plafonds en vloeren tegen verticale geluidoverdracht. Daarnaast vormde de centrale hal nog een akoestische uitdaging door de complexe vorm. Met behulp van simulaties heeft ZRi onderzocht welke vlakken bedekt moeten worden met absorberend materiaal om een goede akoestiek te realiseren. In opdracht van Hevo B.V. en in samenwerking met De zwarte Hond (architect), Klictet (installatie adviseur) en IMd Raadgevende Ingenieurs (constructeur) is er in de zomervakantie begonnen met de realisatie van dit project.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken