ZRi

Poortmeesters - Delft

  • Poortmeesters/Poortmeesters Delf (Vera Yanovshtchinsky architecten)1.jpg
  • Poortmeesters/Poortmeesters Delf (Vera Yanovshtchinsky architecten)2.jpg
  • Poortmeesters/Poortmeesters Delf (Vera Yanovshtchinsky architecten)3.jpg
  • Poortmeesters/Poortmeesters Delf (Vera Yanovshtchinsky architecten)5.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 100 m2 bvo

Periode

2017 - 2020

Medewerkers

Door de realisatie van een spoortunnel in Delft is nabij het station een aantal ontwikkellocaties vrijgekomen. BPD heeft, in combinatie met Ballast Nedam, één van deze ontwikkellocaties verworven. Op de locatie worden ca. 100 woningen gerealiseerd, deels grondgebonden woningen en deels appartementen. Op het binnenterrein komt een grote parkeergarage, met daarop de tuinen van de grondgebonden woningen. Voor de ontwikkellocatie is door de gemeente Delft een kavelpaspoort opgesteld met hoge duurzaamheidsambitie. Het gehele plan moet voldoen aan EPC ≤ 0,0 (energieneutraal) en GPR.

ZRi is in de VO-fase betrokken als o.a. installatie-adviseur en heeft hiervoor een installatieconcept ontwikkeld. De uitwerking van het installatieconcept gebeurt in samenwerking met Klictet installatieadvies en beheer. ZRi geeft ook advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid.

Enkele specifieke aandachtspunten voor dit project zijn:

  • Er komt een grote stallingsgarage, waarbij de brandveiligheid wordt gerealiseerd door een gelijkwaardige oplossing. Wij maken een CFD-berekening om aan te tonen dat de ontworpen ventilatievoorzieningen ervoor zorgen dat de garage bij brand voldoende vrij blijft van rook en warmte. Hierdoor kan de brandweer een binnenaanval doen om materiele schade zo veel mogelijk te beperken.
  • In de gemeente Delft is er veel aandacht voor waterberging. De berging van water bij incidentele zware regenval moet op de locatie zelf geregeld worden. Hiervoor worden in de garage opvangkratten gerealiseerd en op het dek voorzieningen getroffen voor het vertraagd afvoeren van water.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken