ZRi

VMBO Veurs Voorburg

  • VMBO Veurs Voorburg/1.jpg
  • VMBO Veurs Voorburg/2.jpg
  • VMBO Veurs Voorburg/3.jpg
  • VMBO Veurs Voorburg/4.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.450 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

Aan de Rijnlandlaan te Voorburg komt een splinter nieuw schoolgebouw van VMBO Veurs. Dit als vervanging van het huidige schoolgebouw aan de Van Horvettestraat. De nieuwbouw omvat theorie- en praktijklokalen, centrale ruimten en een sportzaal.

De meest bijzondere faciliteiten van de school, de grote keuken, het restaurant en de winkel, worden direct aan de Delflandselaan op een zichtbare manier gepositioneerd. Dit geeft de school een transparante uitstraling en nodigt daarnaast mensen meteen uit om gebruik te maken van deze voorzieningen. Het hart van de school bevind zich direct bij binnenkomst in de centrale binnenruimte. Het betreft een multifunctionele centrale ruimte (ontmoetingsruimte, bijeenkomstruimte en pauzeplek) die via vides en trappen gekoppeld is met de rest van het gebouw. De functionele ruimten, theorie- en praktijklokalen zijn gegroepeerd rondom de centrale hal. De centrale hal vangt licht vanuit het dak en kijkt uit op 3 verdiepingen.

Bijzonder is de ligging van de gymzaal. Die is geïntegreerd in het gebouw, op de 1e verdieping. Het brengt echter met zich mee dat aanvullende voorzieningen nodig zijn, ter voorkoming van overlast door trillingen en geluid in naast- en onderliggende ruimten, die ook worden gebruikt als theorielokalen.

Het betreft een duurzaam schoolgebouw dat past in de omgeving en dat functioneel en eigentijds is voor leerlingen en personeel. Voor de energieopwekking wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp. Ook zijn op het dak zonnepanelen aanwezig. Een comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd door hoge isolatiewaarden en een uitstekende luchtdichtheid van de gevels.

ZRi geeft gedurende het ontwerp en de uitvoering advies over brandveiligheid, akoestiek en -bouwfysica.

 

Beeldmateriaal: Atelier Pro

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken