Haagse Hoge Huis (renovatie) - Den Haag

Haagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 3.jpgHaagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 2.jpgHaagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 1.jpgHaagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 4.jpg

OpdrachtgeverTen Brinke Group

VakgebiedenBrandveiligheid

Type gebouwenPubliek / Kantoor

OmvangKantoren circa 29.800 m2 BVO,
atrium circa 2.900 m2 BVO

Periode2016 - 2018

ProjectsoortRenovatie/verbouwing

MedewerkersMark van der Bijll, Koos Melse,
Martijn van Winkelen

Het Haagse Hoge Huis in Den Haag omvat zeven kantoorgebouwen, twee woongebouwen (met in totaal 38 appartementen) en horecagelegenheden die door een atrium met elkaar verbonden zijn. Het gebouwencomplex is geheel omhuld door een glazen schil, wat zorgt voor specifieke uitdagingen op het gebied van brandveiligheid en klimaat.

De brandveiligheidsinstallaties in het atrium en het verschillende kantoorgebouwen voldeden niet meer aan de huidige eisen. Aan ZRi is gevraagd om de aanpassingen te coördineren van de brandmeldinstallatie (BMI) en de ontruimingsalarminstallatie (OAI). Deze installaties zorgen ervoor dat de aanwezige personen snel en veilig kunnen vluchten uit het gebouw; de brandmelding zorgt voor vroege detectie en het ontruimingsalarm voor alarmering. De installaties worden dusdanig aangepast dat ze geschikt zijn voor een multi-tenant situatie. Daarnaast is ZRi betrokken bij de renovatie van het dak van het atrium en de passage.

ZRi heeft bij de bouw van het Haagse Hoge Huis geadviseerd over bouwfysica, akoestiek, glas- en geveltechniek, brandveiligheid en duurzaamheid.