Science Park Hotel - Amsterdam

Impressie: Integrated Disciplines of Engineering and Architecture Sciencepark Hotel, Amsterdam Sciencepark Hotel, Amsterdam Windtunnelonderzoek voor Sciencepark Hotel, Amsterdam
  • Impressie: Integrated Disciplines of Engineering and Architecture
  • Sciencepark Hotel, Amsterdam
  • Sciencepark Hotel, Amsterdam
  • Windtunnelonderzoek voor Sciencepark Hotel, Amsterdam

OpdrachtgeverBallast Nedam

VakgebiedenBouwfysica en akoestiek
Brandveiligheid
Duurzaamheid en energie
Programma's van eisen

Type gebouwenPubliek

Omvangcirca 12.500 m2 BVO

Periode2009 - heden

MedewerkersKoos Melse, Martijn van Winkelen

Het Science Park Hotel bestaat uit een hoteltoren en een congrescentrum. Bij de ontwikkeling ervan is ZRi betrokken geweest als lid van het ontwerpteam. Hierbij hebben wij geadviseerd over geveltechniek, windklimaat, luchtkwaliteit, akoestiek en brandveiligheid.

De hoteltoren reikt tot ongeveer zeventig meter hoog en wordt voorzien van een vliesgevel. Voor deze vliesgevel heeft ZRi geadviseerd over geluidisolatie en maatregelen tegen brandoverslag. Daarnaast heeft de toren door zijn hoogte een effect op het windklimaat in de omgeving. ZRi heeft onder meer met windtunnelonderzoek vastgelegd voor hoeveel windoverlast dit zou kunnen zorgen en wat daartegen zou kunnen worden gedaan. Ook heeft ZRi onderzocht of de luchtkwaliteit in de omgeving zou worden aangetast door het verkeer dat het complex naar verwachting zal aantrekken.

De functies van het Science Park Hotel vroegen ook om specifiek advies. Zo dienen de hotelkamers voldoende geluidisolatie te hebben, zodat in ieder geval het gebouw ervoor zorgt dat gasten elkaar zo min mogelijk storen. Daarnaast zijn er twee congreszalen op de bovenste verdiepingen van de hoteltoren; in geval van brand moeten ook de mensen op die verdiepingen veilig en op tijd het gebouw kunnen ontvluchten.

Lees meer >