Vierhavensstrip - Rotterdam

Impressie: Butzelaar Van Son, Architecten Impressie: Butzelaar Van Son, Architecten Foto: Dakpark Rotterdam Impressie: Butzelaar Van Son, Architecten
  • Impressie: Butzelaar Van Son, Architecten
  • Impressie: Butzelaar Van Son, Architecten
  • Foto: Dakpark Rotterdam
  • Impressie: Butzelaar Van Son, Architecten

OpdrachtgeverDura Vermeer Vastgoed

VakgebiedenBouwfysica en akoestiek
Brandveiligheid
Programma's van eisen

Type gebouwenPubliek

Omvangcirca 50.000 m2 BVO (waarvan circa 20.000 m2 parkeerruimte)

Periode2004 - 2011

MedewerkersDiverse

De Vierhavensstrip is een omvangrijk, multifunctioneel gebouw met een interessante structuur. Het gebouw kan door zijn lengte een groot aantal winkels huisvesten. Op het dak van de winkelruimtes zijn een park en een paviljoen gebouwd, waar verschillende evenementen worden georganiseerd, afhankelijk van het seizoen.

Deze diversiteit aan gebouwfuncties zorgt voor een interessant project, waarvoor een afgestemd ontwerp nodig is. ZRi heeft daarom het technisch programma van eisen opgesteld, waarin de eisen aan zaken als bijvoorbeeld brandveiligheid zijn omschreven.

In het verlengde hiervaan heeft ZRi geadviseerd over bouwfysische zaken, zoals de klimaatregeling. Dankzij de specifieke vorm en multifunctionaliteit van de Vierhavensstrip ontstonden er meerdere knelpunten in het gebouwontwerp. De grootte en de indeling van het gebouw zorgden ervoor dat vooral de brandveiligheid van het complex een uitdagende opgave was. Met ZRi’s advies zijn deze knelpunten effectief opgelost.

Lees meer >