Zweedse kerk - Rotterdam

Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi) Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi) Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi) Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi)
  • Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi)
  • Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi)
  • Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi)
  • Zweedse kerk - Rotterdam (beeld: ZRi)

OpdrachtgeverZweedse kerk

VakgebiedenAanbesteden en contracteren
Bouwfysica en akoestiek
Brandveiligheid
Duurzaamheid en energie

Projectmanagement

Type gebouwenPubliek / Kantoor / Woning

Omvangcirca 1.500 m2 BVO

Periode2007 - 2017

ProjectsoortRenovatie/verbouwing

MedewerkersHellen van Berge Henegouwen,
Mark van der Bijll, Bram Lemmers

Het gebouw aan de Parklaan 5 in Rotterdam is oorspronkelijk (in 1925) als woonhuis gebouwd en is sinds 1947 eigendom van de Zweedse kerk. Het gebouw heeft zes bouwlagen en bevat onder andere bijeenkomst-, kantoor- en woonfuncties. Sinds 2009 is het gebouw een gemeentelijk monument.

In 2007 zijn wij benaderd door het Zweedse vastgoedbedrijf voor de complete project-begeleiding van de noodzakelijke renovaties en het onderhoud. Deze renovaties zijn in de periode 2007-2016 in drie fasen uitgevoerd, waarbij het gebouw in brede zin is opgewaardeerd. De werkzaamheden betroffen onder andere de verbetering van de brandveiligheid, modernisering van de E- en W-installaties, verbeteren van de energetische prestatie (o.a. na-isolatie), het gevel- en dakonderhoud, de vernieuwing van inbouwpakketten (o.a. keukens en badkamers) en het herstel van monumentale bouwdelen.

ZRi heeft voor de Zweedse kerk de complete projectbegeleiding verzorgd, bestaande uit de projectvoorbereiding, de aanbesteding en de directievoering gedurende de uitvoering.