Coolhouse - Scheveningen

Coolhouse - Den Haag (beeld DAVL Studio) 1.jpgCoolhouse - Den Haag (beeld DAVL Studio) 2.jpgCoolhouse - Den Haag (beeld DAVL Studio) 3.jpg

OpdrachtgeverBAM Wonen

VakgebiedenBouwfysica en akoestiek
Brandveiligheid

Type gebouwenWoning

Omvangcirca 3.500 m2 BVO

Periode2015 - 2018

ProjectsoortNieuwbouw

MedewerkersAnika Haak

In appartementencomplex Coolhouse worden elf luxe lofts en penthouses gerealiseerd met oppervlaktes tussen 154 en 308 m2. Naast het complex worden vier grondgebonden woningen gebouwd met een oppervlakte van circa 226 m2 per woning. Onder Coolhouse bevinden zich een ruime, besloten stallingsgarage, ruimte voor bergingen en een fietsgarage.

ZRi heeft geadviseerd over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Doordat het gebouw hoger is dan 20 meter zijn aanvullende maatregelen voorgesteld om het gebouw brandveilig te maken. Ook hebben wij de geluidwering van de gevel berekend en op basis van die berekeningen advies gegeven. De geluidbelasting op de gevel van Coolhouse is vrij hoog door industrielawaai uit de nabijgelegen jachthaven.

Coolhouse is ontworpen door DAVL Studio en staat op de plek waar ooit een koelhuis stond. Een koelhuis is een gebouw (vroeger vaak een pakhuis) waarin goederen gekoeld worden bewaard.