Architectuurprijs Maastricht voor IKC De Geluksvogel

14/09/2017

Victor de Steursprijs 2017.jpg

De Victor de Steursprijs 2017 is op 8 september uitgereikt aan het Eindhovense architectenbureau UArchitects voor het project IKC De Geluksvogel. Zowel de vakjury als het publiek koos het Integraal Kindcentrum in Maastricht als winnaar. Voor de publieksprijs stemde ruim 2.500 mensen en een kwart daarvan op IKC De Geluksvogel.

Lees verder

Ontwerpproces IKC/VSO De Keerkring Zoetermeer gestart

08/09/2017

IKC-BSO De Keerkring - Zoetermeer.png

Op donderdag 7 september was het eerste ontwerpteamoverleg voor de nieuwbouw van IKC/VSO De Keerkring in Zoetermeer. Hiermee is officieel gestart met het ontwerpproces van de nieuwe school. In de nieuwbouw worden het Integraal Kind-centrum (IKC) van Ipse de Bruggen en de Voorgezet Speciaal Onderwijsschool (VSO) van De Keerkring gehuisvest.

Lees verder

Eerste schooldag energiezuinige P.J. Troelstraschool in Amsterdam

04/09/2017

Troelstraschool - Amsterdam (beeld Kormelink Bouw) 1.jpg

Op maandag 4 september 2017 is de eerste schooldag voor de 750 leerlingen van de Pieter Jelles Troelstraschool in Amster-dam. Wij wensen hen en hun leerkrachten veel leerplezier. Stichting Westelijke Tuinsteden is vorig jaar begonnen met de nieuwbouw en op 7 juli 2017 is deze basisschool van 4.685 m² BVO opgeleverd.

Lees verder

Opening IKC De Toverberg: basisschool zonder klaslokalen

31/08/2017

Opening IKC De Toverberg - Zoetermeer (Beeld ZRi).jpg

Op woensdag 30 augustus 2017 was de officiële opening van IKC De Toverberg in Zoetermeer. Het bijzondere gebouw bevat een school zonder klaslokalen. In het IKC zijn basisschool ’t Schrijverke, kinderopvang De Drie Ballonnen en centrum voor jeugd en gezin Het Meerpunt gehuisvest. Het gebouw is in opdracht van de gemeente Zoetermeer ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs.

Lees verder

Eerste schooldag tijdelijke huisvesting Brede School Rockanje

23/08/2017

MFS Brede School - Rockanje (beeld Gemeente Westvoorne).jpg

Op woensdag 23 augustus 2017 is het nieuwe schooljaar in de tijdelijke huisvesting van de Brede School aan de Dwarsweg in Rockanje feestelijk ingeluid. De leerlingen van basisscholen Remix en Baron de Vos van Steenwijk maken de komende twee schooljaren gebruik van de tijdelijke huisvesting, die ZRi de afgelopen periode in samenwerking met de gemeente Westvoorne en de gebruikers heeft gerealiseerd.

Lees verder

Pagina 1 van 26  > >>