ZRi

ZRi en Mollier samen naar de Goede Doelen Loterijen!

28 november 2023

  • id498/IMG20231120154608 website1.jpg
  • id498/IMG20231120140222 website2.jpg
  • id498/IMG20231120152611 website3.jpg
  • id498/IMG20231120154029 website4.jpg

28 november 2023

Het kantoor van de Goede Doelen Loterijen in Amsterdam Zuid geldt vijf jaar na oplevering onverminderd als één van de meest duurzame kantoorpanden van de hoofdstad. Genoeg reden om studenten van de studievereniging Mollier van de TU Eindhoven kennis te laten maken met dit bijzondere kantoorgebouw. Op maandag 20 november brachten de studenten en ZRi een gezamenlijk bezoek aan het kantoor van de Nationale Postcode Loterij.

De studenten werden eerst door ZRi-adviseurs Anika Haak en Koos Melse bijgepraat over de vernieuwing en uitbreiding van het gebouw. ZRi adviseerde bij de verduurzamingsoperatie over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Er is indertijd veel aandacht geschonken aan het ontwerp van de thermische schil en de daglichttoetreding. Goed geïsoleerde gevels leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de beoogde duurzaamheid. Uitgebreide toepassing van geluidsabsorberende materialen zorgt voor een optimale akoestiek.

Na de kennismaking kregen de studenten een rondleiding, waarbij ze via interessante en bijzondere weetjes meer over het duurzame gebouw leerden.  Zo is het onder meer water- en energieneutraal en kent het een veel lager energiegebruik dan andere kantoren. Na oplevering werd het gebouw bekroond met een BREAAM Outstanding duurzaamheidslabel.

Merel Schouten, masterstudent Building Physics aan de TU Eindhoven is lid van studievereniging Mollier en ze loopt op dit moment stage bij ZRi.
Merel was verrast over de bijzonder fijne werksfeer bij de Goede Doelen Loterijen. Zij gunt iedereen zo’n bijzondere werkplek. “Mensen werken er in een heel groene, heel duurzame omgeving; het is er echt heel anders dan in een standaardkantoor. Door de aanwezigheid van een groot atrium  - met een bijzonder ‘bladerplafond’ - is het ook echt een plek waar ontmoeting centraal staat.”

Het doel was om de studenten van Mollier een leuke en leerzame middag te bezorgen. Wij danken Roel Eleveld, Petra Haye en Len Sterk van de Goede Doelen Loterijen voor de fijne organisatie en gastvrijheid. Dank aan de studenten van Mollier voor hun enthousiasme en interessante vragen!

Meer weten over dit project? Lees het hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht >


    

PROJECTEN

Zoeken