ZRi

Kind en Jeugd Centrum (KJC) en MFS Heliomare Speciaal Onderwijs - Heemskerk

  • KJC en MFS Heliomare - Heemskerk/10_1501-TvdH_MR AenU_heliomare_0180514-416_small.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.500 m2 bvo

Periode

2014 - 2017

Medewerkers

Heliomare biedt zorg, onderwijs en andere ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een fysieke beperking. Ter vervanging van een verouderde huisvesting in Wijk aan Zee realiseert Heliomare in Heemskerk een Kind en Jeugd Centrum (KJC) en een multifunctionele sportaccommodatie (MFS). Dit centrum biedt vroegbehandeling, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, revalidatie (0-20 jaar) en beweging en sport (sportzalen en een watergewenningsbad).

Voor de nieuwbouw heeft ZRi het technisch Programma van Eisen en het uitgebreide ruimteboek geschreven. Daarin staat onder andere het visuele comfort beschreven, aangepast aan cliënten met een visuele beperking. Daarvoor is rekening gehouden met bijvoorbeeld kleurcontrasten, reflecties, verlichtingsniveau en luminantieverhoudingen.

De eisen in het technisch Programma van Eisen zijn prestatiegericht. Op basis van deze eisen en het VO is een Engineer, Build & Maintain-opdracht (E,B &M) aanbesteed. Na afloop van de aanbesteding en tijdens het verdere verloop van het project heeft ZRi het ontwerp en de uitvoering van het E,B&M -team kwalitatief  getoetst (met name op het gebied van de installaties en duurzaamheid). Zo draagt ZRi bij aan de totstandkoming van een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam centrum voor Heliomare en de gemeente Heemskerk.

ZRI heeft ook het Programma van Eisen voor het prestatiegericht onderhoud (Maintain) opgesteld. De partijen die het complex hebben gebouwd hebben ook de opdracht op het gebouw over een periode van 12,5 jaar te onderhouden. ZRi is ook betrokken bij de aansturing van dit onderhoudscontact vanuit de opdrachtgever.

Beelden: Marlies Rohmer Architects & Urbanists

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken