ZRi

Spijkerbroeken als isolatiemateriaal

14 juli 2022

  • IMG_9891.jpg
  • MD-Spijkerbroekenactie-Metadecor.jpg
  • IMG_9886.jpg
  • IMG_7706.jpg

14 juli 2022

Marie-Lène Onland is een maand geleden als stafmedewerkster het team van ZRi komen versterken. Samen met Sandra van Zijp, Elma van der Horst en Saya Hoelasie ondersteunt ze de directie, doet ze secretarieel werk, en helpt ze onder meer met marketing en acquisitie.  

Onze nieuwe collega is niet afkomstig uit de bouwwereld. “Daarom ben ik best benieuwd naar wat ZRi precies doet”, vertelt Marie-Lène. “Op kantoor zitten de adviseurs achter hun computers of laptops. Ze beantwoorden vragen, maken berekeningen, ontwerpen, overleggen en stemmen af met opdrachtgevers, ontwerpers of uitvoerende partijen. Maar wat is nu precies het resultaat, vroeg ik me af. Daarom mocht ik een kijkje nemen achter de schermen, en daar heb ik heel veel van geleerd.”

Helm en veiligheidsschoenen
Samen met collega Mark Thijs betreedt ze de bouwlocatie van De Goudse Waarden in Gouda. Het betreft hier de renovatie van een lyceum van circa 10.000 m² bvo. Uiteraard dragen ze allebei een helm en veiligheidsschoenen. Mark begeleidt als projectmanager het ontwerp en de bouw van De Goudse Waarden. De bouw is al een heel eind gevorderd. “Op de eerste verdieping na, zitten de ramen er al in”, vertelt Marie-Lène enthousiast. “Die ramen zorgen voor een fijne lichtinval. Ondanks dat het gebouw nog niet af is, voel je al wel dat de sfeer heel prettig is.”

Lichtstraat
Mark laat haar zien waar de nieuwbouw aansluit op de bestaande bouw. Ze lopen onder meer langs de enorme trappen bij de ingang die de aula met de rest van het gebouw verbindt. Hij wijst haar waar de lichtstraat komt. Marie-Lène: “Nu is het nog donker, want er staat een grote steiger”.

Spijkerbroeken
Van de aula ontbreken links en rechts de muren nog. “Volgens Mark komt een van de muren een stuk naar buiten te staan, waardoor het oppervlak van de aula flink wordt vergroot.” De oude muren worden een stuk dikker gemaakt met zo’n 20 cm aan isolatiemateriaal. “Dat vond ik het leukste stuk van onze rondleiding, knikt ze. “Het was echt een verrassing, want het isolatiemateriaal bestaat uit… spijkerbroeken. Dit was helemaal nieuw voor mij, en ik vond het superleuk om te zien!”

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken