ZRi

Brandveiligheidsadvies ZRi voor sportzalen van Rodenborch College

15 december 2022

  • Rodenborch (68 van 72).jpg
  • Rodenborch (35 van 72).jpg

15 december 2022

De sportzalen van het nieuwe Rodenborch College in Rosmalen waren een uitdaging voor wat betreft de brandveiligheidseisen, omdat het hele grote ruimtes zijn. Als oplossing heeft ZRi in goed overleg met de projectmanager Hevo, het Rodenborch College en de brandweer, richtlijnen voor het gebruik van de sportzalen opgesteld. En met vuurlastberekeningen heeft ZRi aangetoond dat de sportzalen voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Grote sportzalen voldoen aan NOC NSF eisen
Het Rodenborch college is een van de Top Talentscholen in Nederland. De school geeft les aan leerlingen, die hun voortgezet onderwijs combineren met een voorbereiding op een sport-, dans-  of muziekcarrière. Daarom zijn de sportzalen een belangrijk onderdeel van het college. 
De sportzalen moeten voldoen aan de eisen van het NOC NSF en zijn daarom ruim opgezet. D.w.z. groter dan 1.000 m², wat extra aandacht vraagt voor wat betreft de brandveiligheidseisen.

Gekozen oplossing
ZRi heeft als advies gekozen voor een oplossing, die voldoet aan de bouwfysische en brandveiligheidseisen én die betaalbaar blijft voor de opdrachtgever.
Wat is die oplossing dan?
Voor de grote sportzalen is een gelijkwaardige oplossing voor de brandveiligheidseisen gevonden als voor ruimtes, die kleiner zijn dan 1.000 m². Daarvoor heeft ZRi, samen met de opdrachtgever, gebruiker en brandweer, richtlijnen opgesteld voor het gebruik van de sportzalen.

Vuurlastberekeningen als bewijs
Met de richtlijnen voor het gebruik van de sportzalen hebben we met vuurlastberekeningen aangetoond, dat in de grote sportzalen de vuurlast beperkt kan blijven. Hiermee is een gelijkwaardig veiligheidsniveau bereikt als voor ruimtes tot 1.000 m2, waarmee de oplossing betaalbaar bleef.

Wilt u meer informatie over wat ZRi voor dit project heeft gedaan, lees over het project Rodenborch onderaan dit artikel .

Het project is tot stand gekomen in een prettige samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch, Ons Middelbaar Onderwijs OMO, RoosRos Architecten, De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V.Adviesbureau Van de Laar, HEVO | Experts in huisvesting en vastgoed en Burgland Bouw B.V..

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken