ZRi

Rodenborch College en Jeroen Bosch College Rosmalen

  • Rodenborch College/Enscape_2020-02-05-19-12-15.png
  • Rodenborch College/Enscape_2020-02-21-17-34-36.png
  • Rodenborch College/INT01.png
  • Rodenborch College/INT05.png

Opdrachtgever

HEVO

Architect

RoosRos Architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 16.000 m2 bvo

Periode

2019 - 2022

Medewerkers

Het Rodenborch college krijgt samen met het Jeroen Bosch college een nieuw onderkomen in Rosmalen. Bij de school komen twee volwaardige sporthallen, die ook door sportverenigingen wordt gebruikt. Ondanks de grootte, is het gebouw ontworpen met het oog op kleinschaligheid en herkenbaarheid.

Wij hebben in dit project advies mogen geven over akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. De school wilde graag een duurzaam gebouw. Door de keuze van de installaties en toepassen van ruim 1.200 PV-panelen, voldoet het gebouw aan de BENG-eisen.

De grote aula staat centraal in het ontwerp, met een vide die de drie bouwlagen met elkaar verbindt. Dit vormde een mooie uitdaging omtrent brandveiligheid. Met een uitgekiend advies hebben wij mogelijk gemaakt dat de aula en vide mogen worden uitgevoerd zonder fysieke brandscheidingen Dat is ons gelukt door gebruik te maken van een zogenaamde ‘gelijkwaardige oplossing’. Daarmee is de veiligheid optimaal geborgd, zonder dat gebruik hoeft te worden gemaakt van fysieke brandscheidingen. In een vroeg stadium hebben wij de brandweer betrokken bij het ontwerpproces en voorzien van de benodigde onderbouwingen, zoals een vuurlastberekening.

De school krijgt diverse muzieklokalen. Eén lokaal is zelfs geschikt voor een heel blaasorkest. Wij hebben berekend welke maatregelen nodig zijn om hinder in omliggende ruimten te voorkomen. De wens om ook in de muzieklokalen grote ramen toe te passen was wat dat betreft een uitdaging, maar het is ons gelukt.

Het project is in samenwerking met HEVO, RoosRos architecten, De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V. installateur en advies- en ingenieursbureau Van de Laar constructeur. In de loop van 2021 hopen de leerlingen het nieuwe gebouw te kunnen betrekken.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken