ZRi

ZRi op de bouwplaats ROC Mondriaan Vaz Diasdreef – Den Haag

13 april 2023

  • DSCN9993 Voorkant met AS op voorgrond.jpg
  • DSCN9439 open met uitzicht.jpg
  • DSCN9440 gevel van onder.jpg
  • DSCN9973 luchtdichtheid voorbeeld.jpg

13 april 2023

In de ontwerpfase van de nieuwbouw van het ROC Mondriaan op de Vaz Diasdreef in Leidschenveen, zijn de bouwfysische en duurzame eisen door het ontwerpteam vertaald in concrete oplossingen. Voor een goed eindresultaat is een goede uitvoering natuurlijk ook van belang. Wij geven de aannemer daarover advies en gaan regelmatig op de bouwplaats kijken. Bij ons laatste bezoek stond de luchtdichtheid centraal.

Tijdens een eerder bezoek op 17 februari 2023 hebben we gezien hoe de prefab HSB-elementen met kozijn en al op de bouw aankwamen en gemonteerd worden in het betonnen casco. Daar konden we al zien dat er Pellikaan Bouwbedrijf B.V. al de nodige aandacht was besteed aan de luchtdichtheid van die elementen!

Op 12 april 2023 zijn we nogmaals op bezoek geweest, dit keer met de focus op de aansluiting van de bouwelementen op elkaar. Alleen met luchtdichte elementen die ook nog eens luchtdicht op elkaar aansluiten kan worden voldaan aan de eisen voor de luchtdichtheid. De luchtdichtheid is de mate waarin lucht door je gebouw heen gaat. Hoe beter de luchtdichtheid hoe minder energieverlies en dus hoe duurzamer het gebouw.

Het nieuwe gebouw wordt een duurzaam gebouw. Dat wordt vastgelegd in een Energielabel. Daarvoor is de prestatie van het gebouw in de praktijk maatgevend. Met de voorbereiding van het Energielabel zijn wij nu al bezig, zodat straks bij de oplevering alles rond is.

Het ontwerpteam bestaat uit RoosRos Architecten, ZRi, SWINN B.V., Synarchis. De aannemers zijn Pellikaan Bouwbedrijf B.V.BRI Groep en Steegman Elektrotechniek B.V..

Meer weten? Lees hier meer over dit project.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken