ZRi

ROC Mondriaan Leidschenveen

  • ROC Mondriaan Leidschenveen/Enscape_2020-05-28-20-33-08.1.jpg
  • ROC Mondriaan Leidschenveen/Enscape_2020-05-28-21-32-37.1.jpg
  • ROC Mondriaan Leidschenveen/Enscape_2020-05-28-12-46-57.1.jpg
  • ROC Mondriaan Leidschenveen/Enscape_2020-05-27-10-58-00.1.jpg

Opdrachtgever

ROC Mondriaan

Architect

RoosRos Architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid, Duurzaamheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 14.300 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

Het ROC Mondriaan krijgt in Leidschenveen, naast het bestaande gebouw, een nieuw gebouw. In het nieuwe gebouw zal ruimte zijn voor circa 2.000 leerlingen. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen met onder andere theorie- en praktijklokalen, leergebieden, een multifunctionele zaal, een aula en een parkeergarage op de begane grond.

In opdracht van ROC Mondriaan heeft ZRi advies gegeven op het gebied van bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid en brandveiligheid. Centraal in het gebouw zijn de verdiepingen met elkaar verbonden door middel van vides. Dit geeft het gebouw een open uitstraling. Op het gebied van brandveiligheid en akoestiek brengt het echter ook de nodige uitdagingen met zich mee. Om de open uitstraling van het gebouw te realiseren wordt een sprinklerinstallatie toegepast in het gebouw. Hierdoor hoeven geen fysieke brandscheidingen te worden gemaakt. Daardoor ontstaat een optimale vormvrijheid van het ontwerp. Om veilig uit het gebouw te kunnen vluchten zijn op elke verdieping opvangruimten gerealiseerd voor de vluchttrappenhuizen. De grootte daarvan is door ons met behulp van simulaties bepaald.

Naast brandveiligheid zorgen de grote vides ook voor een akoestische uitdaging. Wij zorgen voor een goede akoestiek door bepaalde oppervlakken uit te voeren met absorberende materialen. In verband met de complexe vorm van de ruimtes hebben we met behulp van 3D-simulaties onderzocht welke oppervlakken absorberend moeten worden uitgevoerd om de gewenste kwaliteit te realiseren.

Het ontwerpteam bestaat uit RoosRos architecten, BRI en Steegman Elektrotechniek als installatieadviseur, Swinn constructeur, bouwmanager Synarchis en uitvoerder Pellikaan. De verwachting is dat de nieuwbouw in 2023 in gebruik kan worden genomen.

Beeldmateriaal: RoosRos architecten

 

 

 

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken