ZRi

Sporthal Don Bosco - Groot-Bijgaarden

  • Sporthal Don Bosco/Sporthal Don Bosco Groot-Bijgaarden.jpg
  • Sporthal Don Bosco/Sporthal Don Bosco Groot-Bijgaarden 3.JPG
  • Sporthal Don Bosco/Sporthal-Don-Bosco-Groot-Bijgaarden-(CONIX-RDBM-Architects) 1.png
  • Sporthal Don Bosco/Sporthal-Don-Bosco-Groot-Bijgaarden-(CONIX-RDBM-Architects) 4.png

Opdrachtgever

Scholen van Morgen

Architect

CONIX RDBM Architects

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Duurzaamheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 3.200 m2 bvo

Periode

2012 - 2016

Medewerkers

De sporthal van de Don Boscoschool bevat onder meer grote sportzalen en een dans- en fitnessruimte. Het gebouw heeft fotovoltaïsche cellen op het dak, een CO2-gestuurde ventilatievoorziening en een installatie voor hergebruik van regenwater. De sporthal is een uitbreiding van de bestaande sportvoorziening en een ontwerp van CONIX RDBM Architects.

ZRi heeft geadviseerd over bouwfysica, akoestiek, installatietechniek en duurzaamheid en energie. Daarnaast hebben wij de uitrusting van de praktijklokalen verzorgd. Alle sportzalen hebben een goed akoestisch klimaat dat prettig aanvoelt voor zowel leerling als leerkracht. De dans- en fitnessruimte hebben we geoptimaliseerd op onder meer geluidsuitbreiding en ruimteakoestiek.

Wij maakten deel uit van het basisteam dat een voorlopig ontwerp opstelde, het vergunningstraject begeleidde en een prestatiebestek maakte. Na contractering van de uitvoerende en onderhoudende partijen had het basisteam een controlerende functie. Zo draagt ZRi bij aan duurzame, kwalitatief hoogwaardige scholen in Vlaanderen.

Lees verder

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken