ZRi

Charlemagne College Eijkhagen Landgraaf

  • Charlemagne college Eijkhagen/8039_render terras_met logo.jpg
  • Charlemagne college Eijkhagen/8039_render centrale hal-aangepast.jpg
  • Charlemagne college Eijkhagen/8039_render entree_met logo.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 11.540 m2 bvo

Periode

2021 - heden

Medewerkers

Create your future! Het motto van het Charlemagne College te Eijkhagen: een tweetalig vwo, havo, vmbo-tl voor 1.350 leerlingen. Onder dit motto wordt vervangende nieuwbouw gerealiseerd en werkt de school aan een toekomstbestendige huisvesting. Energieneutraal, duurzaam, groen en gezond!  

Bij de nieuwbouw wordt er rekening gehouden met de mogelijkheid tot het aanbouwen of afbouwen van lokalen. Dit zorgt voor flexibel en multifunctioneel gebruik van het gebouw. het gebouw krijgt ook en sportvoorziening met drie gymzalen.

Advies ZRi
ZRi geeft advies over bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid bij het ontwerp en de uitvoering.

Op het gebied van bouwtechniek is met name de duurzaamheidsambitie van de school voor ons een belangrijk gegeven. De uitdaging zit in aspecten als geluid, daglicht, temperatuur en ventilatie. Door de sterke verbinding van diverse werkplekken met de lokalen is het bijvoorbeeld de uitdaging om passende maatregelen te treffen om het geluid te beheersen. Dit geldt ook voor de aula, als centraal hart. Door onze technische kennis kunnen wij deskundig advies geven over geluidisolatie en ruimteakoestiek. Hiermee komen wij tot oplossingen waarmee we een stimulerende leeromgeving realiseren. Uniek aan dit gebouw is daarnaast dat de vluchttrappenhuizen niet aan de gevel worden gesitueerd, maar midden in het gebouw. Hierdoor gaat zo min mogelijk gevelvlak verloren aan verkeersruimte en komt dit ten goede aan de daglichttoetreding in de lokalen. Bij ons advies focussen we daarom extra op het verloop van de vluchtroutes om een veilig gebouw te realiseren.

In samenwerking met BGD Architecten, installatie-adviseur Klictet Advies, constructeur Ingenieursbureau A. Palte, Projectmanager HEVO B.V., aannemer Mertens Bouwbedrijf, W-installateur Willems Uden en E-installateur Pevo van Montfort Elektro BV.

Beeldmateriaal: BGD Architecten

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken