ZRi

Vakoverleg: Brandveiligheid in parkeergarages & luchtdichtheid

31 maart 2021

  • ZRi-logo wit in blauw.jpg

31 maart 2021

Maandelijks organiseert ZRi voor haar eigen medewerkers een intern vakoverleg. Daarin bespreken we de aller laatste ontwikkelingen met elkaar. In een vakoverleg staat altijd één actueel onderwep centraal. We bespreken die en doen daarbij nieuwe inzichten op, leren van elkaar, wisselen ervaringen uit en doen inspiratie op.  

De afgelopen maand heeft Koos maar liefst twee vakoveleggen georganiseerd. Hij heeft ons helemaal bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid in parkeergarages en luchtdichtheid van gebouwen.

Brandveiligheid van grotere parkeergarages vergt veel aandacht in het ontwerp. Wordt het compartimenteren, rook- en warmteafvoer of toch een sprinklerinstallatie? En hoe toon je aan dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan? Ook actualiteit speelt een rol: hoe om te gaan met elektrische auto’s? En hoeveel en waar komen er oplaadpunten?

Net zo actueel is de luchtdichtheid van gebouwen. Die wordt steeds belangrijker. Een aanzienlijk deel van het warmteverlies wordt veroorzaakt door luchtlekken. Wat zijn de eisen? Welke reken- en meetmethoden zijn er? Hoe realiseer je een zeer luchtdicht gebouw? Wat is de rol van luchtdichtheid in de BENG methodiek?

Koos had op al die vragen een antwoord, en de rest van zijn collega’s nu ook. Wil jij voor jouw projecten ook antwoord op deze vraagstukken, neem dan contact op met Koos Melse. En wij geven u het nodige advies.  

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken