ZRi

Nijmegen Sporthal Plus

  • Nijmegen Sporthal Plus/v1.jpg
  • Nijmegen Sporthal Plus/v2.jpg
  • Nijmegen Sporthal Plus/v3.jpg

Projectsoort

Periode

2020 - heden

Medewerkers

In Nijmegen wordt een nieuwe wijk ontwikkeld: Hof van Holland. Onderdeel van deze ontwikkeling is een nieuwe topsporthal, waarbij in hetzelfde gebouw ook de huisvesting voor een gezondheidscentrum van Stielo en kantoorruimte voor de gemeente (Stip en Sociaal wijkteam) wordt gerealiseerd. Het multifunctionele gebouw komt aan de Graaf Alardsingel nabij station Lent.

Deze Sporthal PLUS wordt ontworpen door FaulknerBrowns Architects (FBA). ZRi ondersteunt FBA en de gemeente Nijmegen met ontwerpadvies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Belangrijke onderwerpen bij dit project zijn ruimteakoestiek (akoestisch ontwerp conform KVLO), lucht- en contactgeluidisolatie, energiezuinigheid, duurzaamheid en brandveiligheid. Bijzonder aan het project is de sporthal die boven de open parkeergarage is gepositioneerd. Voor beide functies zijn op het gebied van brandveiligheid gelijkwaardige oplossingen ontworpen en uitgewerkt.

Afbeeldingen: FaulknerBrowns Architects

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken