ZRi

Voorzieningencluster Beeklaan - Den Haag

  • Voorzieningencluster Beeklaan - Den Haag/Voorzieningencluster Beeklaan 5.jpg
  • Voorzieningencluster Beeklaan - Den Haag/Voorzieningencluster Beeklaan 6.jpg
  • Voorzieningencluster Beeklaan - Den Haag/Voorzieningencluster Beeklaan 1.jpg
  • Voorzieningencluster Beeklaan - Den Haag/Voorzieningencluster Beeklaan 2.jpg

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag en Stichting Lucas Onderwijs

Diensten

Aanbesteden-Contracteren
Aanbestedingsbegeleiding

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 3.650 m2 bvo

Periode

2017 - 2017

Medewerkers

Het schoolgebouw, waarin basisschool de Toermalijn is gehuisvest, is al meer dan honderd jaar onderdeel van het ensemble van de Agneskerk en pastorie. De stichting Lucas Onderwijs en de gemeente Den Haag werken samen om in het schoolgebouw een voorzieningencluster te realiseren met daarin opgenomen: het Kindcentrum Toermalijn en het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

ZRi heeft hiervoor de begeleiding verzorgd van een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure voor het contracteren van een ontwerpteam. Vanwege de specifieke vraagstelling (omtrent o.a. de sloop, het behoud en restauratie van de gevel en het beheer en de ingebruikname met twee opdrachtgevers) zijn tijdens de aanbestedingsprocedure de ontwerpteams met een inlichtingendialoog in de gelegenheid gesteld om informatie met de opdrachtgevers en gebruikers uit te wisselen.

Momenteel is architectuurstudio DP6 architectuurstudio samen met Galjema, Pieters Bouwtechniek en LBP | SIGHT bezig met het ontwerp, waarbij het nieuwe gebouwdeel en het historische pand met elkaar worden verweven.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken