ZRi

Praktijkschool De Singel - Oss

  • Praktijkschool De Singel - Oss/Praktijkschool De Singel - Oss (Beeld Klictet Advies) 1.jpg
  • Praktijkschool De Singel - Oss/Praktijkschool De Singel - Oss (Beeld Klictet Advies) 2.jpg
  • Praktijkschool De Singel - Oss/Praktijkschool De Singel - Oss (Beeld Klictet Advies) 3.jpg
  • Praktijkschool De Singel - Oss/Praktijkschool De Singel - Oss (Beeld Klictet Advies) 4.jpg

Opdrachtgever

Stichting Carmelcollege

Architect

Bureau Dhondt

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.300 m2 bvo

Periode

2015 - 2017

Medewerkers

Het gebouw van praktijkschool De Singel was eerst een kantoor met aangebouwde industriehal. Het kantoorgedeelte is omgebouwd tot lokalen voor theoretisch onderwijs en de industriehal tot ruimtes voor praktijkonderwijs. De praktijkschool leidt leerlingen op tot automonteur, elektricien, kapper of caissière.

Wij hebben het akoestisch-, bouwfysisch-, brandveiligheids- en duurzaamheidsadvies verzorgd. De uitdagingen lagen voornamelijk bij de advisering voor akoestiek en brandveiligheid in de voormalige industriehal.

In een aantal praktijklokalen wordt veel geluid geproduceerd, zoals in de lokalen 'techniek' (activiteiten als boren, schuren en lassen) en 'mobiliteit' (activiteiten als reparaties aan auto’s). Direct naast deze lokalen zijn praktijklokalen waarin weinig geluid wordt gemaakt, zoals de lokalen 'verzorging' en 'textiel'. De gebruikers van de lokalen willen geen geluidoverlast ervaren van naastgelegen lokalen. Wij hebben nauw overleg gehad met de gebruikers om vast te stellen welke geluidseisen passen bij hun wensen. Na onze geluidmetingen is gebleken dat ruimschoots aan de gestelde eisen is voldaan.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken