ZRi

Science Park Hotel - Amsterdam

  • Science Park Hotel - Amsterdam/Science Park Hotel - Amsterdam.jpg
  • Science Park Hotel - Amsterdam/Science Park Hotel - Amsterdam 2.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 12.500 m2 bvo

Periode

2009

Medewerkers

Het Science Park Hotel bestaat uit een hoteltoren en een congrescentrum. Bij de ontwikkeling ervan is ZRi betrokken geweest als lid van het ontwerpteam. Hierbij hebben wij geadviseerd over geveltechniek, windklimaat, luchtkwaliteit, akoestiek en brandveiligheid.

De hoteltoren reikt tot ongeveer zeventig meter hoog en wordt voorzien van een vliesgevel. Voor deze vliesgevel heeft ZRi geadviseerd over geluidisolatie en maatregelen tegen brandoverslag. Daarnaast heeft de toren door zijn hoogte een effect op het windklimaat in de omgeving. ZRi heeft onder meer met windtunnelonderzoek vastgelegd voor hoeveel windoverlast dit zou kunnen zorgen en wat daartegen zou kunnen worden gedaan. Ook heeft ZRi onderzocht of de luchtkwaliteit in de omgeving zou worden aangetast door het verkeer dat het complex naar verwachting zal aantrekken.

De functies van het Science Park Hotel vroegen ook om specifiek advies. Zo dienen de hotelkamers voldoende geluidisolatie te hebben, zodat in ieder geval het gebouw ervoor zorgt dat gasten elkaar zo min mogelijk storen. Daarnaast zijn er twee congreszalen op de bovenste verdiepingen van de hoteltoren; in geval van brand moeten ook de mensen op die verdiepingen veilig en op tijd het gebouw kunnen ontvluchten.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken