ZRi

RSG Wolfsbos Hoogeveen

  • RSG Wolfsbos Hoogeveen/RZ2_1517_WEB van hun site.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.000 m2 bvo

Periode

2023 - heden

Medewerkers

De Regionale Scholengemeenschap (RSG) Wolfsbos Hoogeveen biedt onderwijs voor vmbo, mavo, havo, vwo, praktijkonderwijs en isk (education for international students).

Nieuw schoolgebouw
De campus van Wolfsbos bestaat uit vijf gebouwen. Voor het verduurzamen van de gebouwen bleek renovatie duurder dan nieuwbouw. Vandaar dat is besloten om een nieuw gebouw te realiseren. Het nieuwe schoolgebouw komt in de nabijheid van het enige gebouw dat zal worden gehandhaafd voor de langere termijn, De Meander. In het nieuwe gebouw komen de verschillende scholen samen onder een dak: wel met aparte onderdelen en ieder zijn eigen cultuur.

Onderwijs in een gezonde en duurzame omgeving
Wolfsbos wil de meest duurzame school in de omgeving worden. Op het gebied van inrichting wordt de nieuwe school groen, zowel binnen als buiten. Op het gebied van duurzame toepassing vertelt directeur-bestuurder Dries Koster: "we gaan naar een duurzaam gebouw met nul op de meter. Ook wordt gedacht aan automatische klimaatregeling, hergebruik en een groen dak.”

ZRi als bouwfysisch adviseur
Wij geven advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Het uitgangspunt is een duurzaam gebouw. Daarbij focussen wij ons op een goed binnenklimaat. Dit vertaalt zich onder andere in goede ventilatie, veel daglicht en het gebruik van natuurlijke materialen. Zo realiseren we een kwalitatief goed en comfortabel gebouw.

In samenwerking met De Regionale Scholengemeenschap (RSG) Wolfsbos, architect DP6, Klictet, Adviesbureau Van de Laar en HEVO.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken