ZRi

Wonen met begeleiding in Sleeuwijk

  • SOVAK Sleeuwijk/DSCF0378.jpg
  • SOVAK Sleeuwijk/DSCF9924.jpg
  • SOVAK Sleeuwijk/DSCF9973.jpg
  • SOVAK Sleeuwijk/Sovak Sleeuwijk1824.jpg

Opdrachtgever

SOVAK

Architect

Hooper Architects

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 1.450 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

SOVAK is er voor iedereen met een verstandelijke beperking. Zij biedt een brede doelgroep onder meer fijn wonen met begeleiding. Daarvoor is in 2022 aan de Eikenlaan in het landelijk gelegen Sleeuwijk een nieuwbouwcomplex (1.450 m2) met twaalf appartementen en veertien studio’s in gebruik genomen.

Het gebouw heeft een open karakter. Elke bewoner beschikt over een eigen slaap- en woonkamer met keukenblok en badkamer. De studio’s zijn gegroepeerd rond een gemeenschappelijke woonkamer en bestemd voor cliënten met een zwaardere zorgvraag. De galerijappartementen – zes benedenwoningen en zes bovenwoningen- hebben een eigen voordeur en huisnummer. Daar kunnen de doorgaans jongvolwassen cliënten nagenoeg zelfstandig wonen. ‘Leefkeukens’ nodigen uit tot ontmoeting en het gezamenlijk gebruik van maaltijden.

ZRi was vanaf 2019 betrokken bij de bouwplannen en adviseerde over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. In het adviestraject is uitvoerig gesproken met de opdrachtgever over de wijze van zorgverlening en de invloed van hun manier van werken op bijvoorbeeld brandveiligheidsmaatregelen. Zo is het complex in nauw overleg met de Brandweer en opdrachtgever voorzien van een zogeheten slow-whoop ontruimingsalarm. Ook is geadviseerd over het voorkomen van loos alarm. Bij de studio’s is extra aandacht besteed aan aanvullende geluidisolatie.

De appartementen en studio’s in Sleeuwijk zijn onderdeel van nieuwbouw door SOVAK op drie locaties in de regio. Ook bij de twee andere projecten adviseren wij over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken