ZRi

De Twee Wieken Zwijndrecht

  • De Twee Wieken Zwijndrecht/De Twee Wieken 1.png
  • De Twee Wieken Zwijndrecht/De Twee Wieken.png

Projectsoort

Projectgrootte

circa 2.000 m2 bvo

Periode

2020 - heden

Samen in beweging – van twee naar één

Openbare Basisschool (OBS) De Twee Wieken heeft momenteel twee locaties in Zwijndrecht, aan de Duivenvoorde en de Roerdompstraat. Beide locaties worden ondergebracht in één nieuwe huisvesting. Voor de nieuwbouw van OBS De Twee Wieken geven wij advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Kenmerkend aan het gebouw is de vast gekozen stramienmaat. Dit zorgt voor een erg efficiënt, compact en duurzaam gebouw. Dit komt tot uiting door de groene gevel en de zonnepanelen op het dak. Daarnaast hebben wij de duurzaamheid van het gebouw naar een hoger niveau getild. Met het gehele ontwerpteam hebben we diverse brainstorm sessies gehad over dit thema waarbij alle ontwerpteamleden zijn of haar ideeën over duurzaamheid hebben kunnen delen. Het doel hiervan was om pragmatische duurzaamheid, dus slimme ontwerpkeuzes, te kunnen integreren in het ontwerp. Een voorbeeld van welk idee uiteindelijk ook in het ontwerp terecht is gekomen, is de toepassing van akoestisch materiaal gemaakt van oude spijkerbroeken. Duurzaam en goed voor de akoestiek!

Het definitief ontwerp is inmiddels afgerond en we gaan aan de slag met het technisch ontwerp. Naar verwachting wordt het mooie gebouw opgeleverd in 2023. Dit project is in samenwerking met RoosRos Architecten | 4Building B.V. projectmanagement | H4D Raadgevend Ingenieurs B.V. | Nelissen Ingenieursbureau

Beeld: 4Building B.V.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken