ZRi

Hotel en woongebouw in Brielle

  • Hotel Brielle/Aerial klein formaat.jpg
  • Hotel Brielle/c_2 klein formaat.jpg
  • Hotel Brielle/c_3 klein formaat.jpg
  • Hotel Brielle/c_1 klein formaat.jpg

Opdrachtgever

Re-Urbanizers

Architect

Actually Design

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.000 m2 bvo

Aantal

56 appartementen

Periode

2020 - heden

Medewerkers

Bij de entree van Brielle wordt een hotel annex appartementencomplex ontwikkeld. Op de kavel langs de Groene Kruisweg verrijst één gebouw met een lengte van 130 meter. Het vijf verdiepingen tellende pand met een bruto oppervlakte van 9.000 m2 biedt ruimte aan een hotel met 104 kamers en een woongebouw met 56 huurappartementen.  

Het gebouwontwerp kent een lichte slinger. Architect Sholeh Mohtasham van Actually Design architecten volgde het verloop van de Groene Kruisweg om tot een zo goed mogelijke inpassing in de omgeving te komen. Het bouwproject is een initiatief van vastgoedontwikkelaar Re-Urbanizers. Door de aanleg van de Blankenbergverbinding, een nieuwe snelweg tussen de A15 bij Rozenburg en de A20 bij Vlaardingen, is er toekomst voor een meer grootstedelijk hotel.

ZRi adviseerde bij het ontwerp over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De Groene Kruisweg is een drukke provinciale weg. Vanwege de noodzaak voor de bewoners de geluidbelasting te beperken tot binnen de wettelijke normen, krijgt het woongebouw aan de galerijkant een glazen vliesgevel. ZRi heeft daarbij de balans gezocht tussen enerzijds voldoende geluidisolatie en anderzijds goede ventilatie.

Beeldmateriaal: Actually Design

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken