ZRi

IKC Elementen-Schenkel Nissewaard

  • IKC Elementen-Schenkel/ikc elementen Plein klein formaat.jpg
  • IKC Elementen-Schenkel/ikc elementen Hoek klein formaat.jpg
  • IKC Elementen-Schenkel/ikc elementen Vogelvlucht Oude Maas klein formaat.jpg
  • IKC Elementen-Schenkel/ikc elementen Vogelvlucht klein formaat.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.900 m2 bvo

Periode

2021 - heden

Medewerkers

De huisvesting van basisschool CBS De Hoeksteen van VCPO Spijkenisse was verouderd. En Prokind scholengroep wilde een nieuwe openbare school stichten voor de wijken Elementen en Schenkel. Daarom is besloten om een Integraal Kindcentrum te bouwen, met daarin, naast die beide scholen, een gymzaal, peuteropvang ‘Klein maar dapper’ en een BSO van Mundo. Buiten schooltijd wordt de gymzaal verhuurd aan verenigingen.

Bouwen op een dijk
Het nieuwe gebouw is gesitueerd op de dijk langs de Oude Maas in nieuwbouwwijk Elementen. De Oude Maas wordt veel gebruikt voor transport, onder andere van (brand)gevaarlijke stoffen. Daarom hebben we bij dit project extra aandacht besteed aan brandveiligheid in verband met die transportrisico’s. Zo is bijvoorbeeld de hele gevel aan de Oude Maas extra brandwerend gemaakt. Ook hebben we hiermee rekening gehouden bij het ontruimingsconcept en de aanvalsroutes voor de brandweer.

Het gebouw heeft een beperkt souterrain, dat in de dijk is gebouwd, met daarboven getrapt vijf lagen onderwijsruimten. Het gebouw heeft 28 lokalen en een gymzaal op de 3e verdieping. De kinderen kunnen spelen op het maaiveld en op de terrassen op de verschillende verdiepingen.

Advies ZRi
ZRi geeft advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

In samenwerking met Rudy Uytenhaak + partners architecten, Galjema B.V. Technisch Adviesbureau, H4D Raadgevende ingenieurs B.V. en HEVO.

Afbeeldingen: Rudy Uytenhaak + partners architecten

 

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken