ZRi

Gemini College Ridderkerk

  • Gemini College Ridderkerk/IMG-20221122-WA0000.jpg
  • Gemini College Ridderkerk/IMG-20221122-WA0001.jpg
  • Gemini College Ridderkerk/IMG-20221122-WA0002.jpg

Opdrachtgever

Gemeente Ridderkerk

Architect

DP6

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 8.600 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

ZRi heeft in opdracht van de Gemeente Ridderkerk advies gegeven op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid voor het nieuwe schoolgebouw van het Gemini College in Ridderkerk.
Het huidige schoolgebouw aan de Prinses Margrietstraat is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van de gebruiker. Samen met de gemeente heeft de school besloten nieuwbouw te realiseren, om zo optimaal invulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van de school.

Het Gemini College is een brede middelbare school waarop vmbo-bk-, vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau onderwijs wordt aangeboden. Het nieuwe gebouw heeft drie verdiepingen en zal onderdak bieden aan circa 700 leerlingen. In het gebouw komen onder andere theorie- en praktijklokalen, leerpleinen, twee gymzalen, muzieklokalen en een grote centrale hal.

Tijdens het ontwerpproces was de geluidisolatie een belangrijk aandachtspunt. In de praktijk- en muzieklokalen en de gymzalen wordt namelijk veel geluid geproduceerd, waar andere geen last van mogen hebben. Daarvoor zijn diverse specifieke geluidisolerende voorzieningen getroffen. Denk hierbij aan akoestisch ontkoppelde wanden om de horizontale geluidoverdracht te beperken, maar ook aan verend afgehangen plafonds en verend opgelegde dekvloeren om de verticale geluidoverdracht te beperken.
Centraal in het gebouw is een grote hal die met een vide de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping met elkaar verbindt. Om een goede akoestiek in de hal te realiseren worden de plafonds en delen van de wand geluidabsorberend uitgevoerd.

Het ontwerpteam bestaat uit architect DP6 Architectuurstudio, constructeur Pieters Bouwtechniek en installatieadviseur Vintis

Beeldmateriaal: DP6 Architectuurstudio

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken