ZRi

Praktijkschool de Brug Zaltbommel

  • Praktijkschool de Brug Zaltbommel/praktijkschool-de-brug-zaltbommel-schaap-en-sturm-architecten-2000x.jpg
  • Praktijkschool de Brug Zaltbommel/praktijkschool-de-brug-zaltbommel-schaap-en-sturm-architecten-08-1920x.jpg
  • Praktijkschool de Brug Zaltbommel/praktijkschool-de-brug-zaltbommel-schaap-en-sturm-architecten-07-1920x.jpg

Opdrachtgever

HEVO

Architect

Schaap en Sturm architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 1.600 m2 bvo

Periode

2018 - 2020

Medewerkers

De Praktijkschool de Brug in Zaltbommel is toe aan een nieuw onderkomen. Aan de Oude Bosscheweg wordt het nieuwe gebouw gerealiseerd, op een terrein waar meerdere scholen zijn gehuisvest. Het nieuwe schoolgebouw is ca. 1.650 m² groot en bestaat uit verschillende theorie- en praktijklokalen. Schaap en Sturm architecten heeft een compact ontwerp gemaakt, waarbij de theorie- en praktijklokalen rondom een centrale aula liggen.

ZRi heeft advies gegeven op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. De vide vormde hierbij een mooie uitdaging. Enerzijds is vanuit het oogpunt van de leerlingen en leraren het gewenst om de lokalen een zo open mogelijke verbinding met de vide te geven. Anderzijds geeft het Bouwbesluit beperkingen aan het maximale oppervlakte van een brandcompartiment. We zijn erin geslaagd om een brandcompartimentering te ontwerpen die tegemoet komt aan de wensen van de gebruikers.

Uiteraard hebben wij ook aandacht besteed aan een goede akoestiek. In een aantal praktijklokalen wordt aan hout- en metaalbewerking gedaan. Wij hebben advies gegeven over de geluidsisolerende voorzieningen die ervoor zorgen dat in de aangrenzende ruimten geen sprake zal zijn van geluidhinder.

De bouw wordt naar verwachting gestart in oktober 2020. Dit project is in samenwerking met Schaap en Sturm architecten, Archimedes (constructeur) en Klictet Advies (installatieadviseur).

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken