ZRi

Aletta Jacobshal - Groningen

  • Aletta Jacobshal - Groningen/Aletta Jacobshal 3.jpg
  • Aletta Jacobshal - Groningen/Aletta Jacobshal 1.jpg
  • Aletta Jacobshal - Groningen/Aletta Jacobshal 2.jpg
  • Aletta Jacobshal - Groningen/Aletta Jacobshal 6.jpg

Opdrachtgever

Rijksuniversiteit Groningen

Architect

ONIX

Diensten

Aanbesteden-Contracteren
Aanbestedingsbegeleiding

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 5.000 m2 bvo

Periode

2017 - 2019

Medewerkers

De Aletta Jacobshal die in 2009 in gebruik is genomen, dient te worden uitgebreid met twee collegezalen (met respectievelijk 195 en 450 plaatsen), tentamenhallen (600 digitale plaatsen) en een studielandschap. Verder dient de foyer te worden vergroot en de routing (mensenstromen) in het gebouw te worden verbeterd.

ZRi heeft voor de RUG de Europese niet-openbare aanbesteding voor de uitvoerende partijen verzorgd. Om met name tijd in het project te winnen is er besloten om het ontwerp tot een DO+ te laten uitwerken en vervolgens vanaf het DO+ een aannemer het ontwerp verder uit te laten werken tot een bestek en vervolgens de uitbreiding te realiseren. Door het eerder betrekken van de aannemer konden onder meer bouwmaterialen met een lange levertijd (zoals funderingspalen, prefab elementen etc.) eerder worden besteld.

Naast het begeleiden van de aanbestedingsprocedure heeft ZRi alle benodigde contractdocumenten opgesteld(waaronder de gunningsleidraad, een kruisjeslijst (demarcatie van ontwerp werkzaamheden) de overeenkomst en een beheersplan ontwerpfase).

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken