ZRi

Anda Kerkhoven Centre RUG Groningen

  • Anda Kerkhoven Centre RUG/V2_stairs_2 voor website2.jpg
  • Anda Kerkhoven Centre RUG/V6_exterior side vor ZRi website2.jpg
  • Anda Kerkhoven Centre RUG/V5_exterior_frontal_updated_anda kerkhoven centre website2.jpg
  • Anda Kerkhoven Centre RUG/V4_auditorium voor website2.jpg

Projectsoort

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben vanaf begin 2024 de beschikking over een gloednieuw onderwijscentrum. De nieuwbouw voor de faculteit Medische Wetenschappen en de farmacieopleidingen van de faculteit Science & Engineering aan de rand van de binnenstad van Groningen biedt onderwijs-, ontmoetings- en werkplekken voor zo’n 2.000 medewerkers en studenten. En fungeert als entreegebouw van de Healthy Ageing Campus.

Het onderwijscentrum - een heel duurzaam gebouw van ruim 12.000 m2 met een omvangrijke daktuin en een souterrain met fietsenstalling - is vernoemd naar de Groningse verzetsstrijder en geneeskundestudent Anda Kerkhoven.

ZRi heeft vanaf 2019 voor de Rijksuniversiteit Groningen zowel de aanbestedingen van de ontwerpopdrachten, als de aanbestedingen van de bouwteam- en uitvoeringsopdracht begeleid. Een concurrentiegerichte dialoog stelde de Rijksuniversiteit Groningen in staat om al tijdens de aanbestedingen in gesprek te treden met marktpartijen en zo tot succesvolle aanbestedingen te komen.

Het ontwerpteam bestond naast ontwerper KAAN Architecten uit Sweegers en De Bruijn, abtWassenaar en Peutz. De uitvoering was in handen van Hegeman  en De Groot Installatiegroep. De openbare ruimte is een ontwerp van Felixx Landscape Architects & Planners.

Afbeeldingen: KAAN Architecten

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken