ZRi

Brede School De Neerhof - Zevenbergen

  • Brede School De Neerhof - Zevenbergen/Brede School de Neerhof - Zevenbergen.png
  • Brede School De Neerhof - Zevenbergen/Brede School de Neerhof - Zevenbergen 3.png
  • Brede School De Neerhof - Zevenbergen/Brede School de Neerhof - Zevenbergen 2.png

Projectsoort

Projectgrootte

circa 3.100 m2 bvo

Periode

2008 - 2015

Medewerkers

Voor de nieuwbouw van deze Brede School heeft ZRi meerdere soorten adviezen gegeven. Samen met CONIX RDBM Architects heeft ZRi het programma van eisen opgesteld. ZRi heeft voor dit project het technische deel voor zijn rekening genomen. Daarin staat aan welke eisen bijvoorbeeld de akoestiek, ventilatie en temperatuurregeling precies moeten voldoen. Deze eisen heeft ZRi afgestemd op de functies van het gebouw en de wensen van de toekomstige gebruikers. Aansluitend heeft ZRi toezicht gehouden op de nadere uitwerking van dit programma.

Daarnaast heeft ZRi bouwfysisch advies gegeven. Bijvoorbeeld over daglichttoetreding, vochthuishouding, visueel comfort en akoestiek. Veel aandacht ging naar de akoestiek, aangezien de gymzaal zich op de bovenverdieping bevindt. 

Verder heeft ZRi het installatieontwerp opgesteld. Hiermee is op duurzame wijze een fris binnenklimaat gerealiseerd. Zo wordt bijvoorbeeld de CO2-waarde van de aanwezige lucht adequaat gereguleerd.

Nadat het nieuwbouwproject na afronding van het ontwerp enige tijd heeft stilgelegen door gemeentelijke omstandigheden, is Brede School De Neerhof op 19 juni 2015 feestelijk geopend.  

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken