ZRi

Duurzaam Huis voor de Stad (HvdS) in Amersfoort

  • Huis voor de Stad Amersfoort/3256_01_N9 voor site.jpg
  • Huis voor de Stad Amersfoort/3256_01_N13 voor site.jpg
  • Huis voor de Stad Amersfoort/3256_01_N15 voor site.jpg
  • Huis voor de Stad Amersfoort/3256_01_N18 voor site.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 22.000 m2 bvo

Periode

2022 - 2023

Medewerkers

De gemeente Amersfoort krijgt een nieuw, heel duurzaam stadhuis. Dura Vermeer en ITN Installatietechniek beginnen in het voorjaar van 2024 aan de bouw van het Huis voor de Stad. ZRi heeft de gemeente geadviseerd bij het contracteren van de aannemer en de Europese aanbesteding begeleid.

De gemeente Amersfoort maakte eind 2019 de keuze om te willen verhuizen. Medewerkers en bestuur zijn nu nog gehuisvest op vijf verouderde, niet heel duurzame locaties. Op de zogenoemde Trapeziumlocatie direct naast het spoor verrijst een ‘gastvrij huis voor en door de stad’ naar een ontwerp van Kraaijvanger Architects. Het Huis voor de Stad is straks energieneutraal. Daarmee wil de gemeente een voorbeeld zijn voor haar inwoners. Amersfoort streeft ernaar om in 2050 een energie-neutrale en klimaatbestendige stad te zijn.

ZRi adviseerde de gemeente over de aanbesteding van de uitvoerings- en onderhoudsopdracht. De opdracht is Europees aanbesteed, met een mededingingsprocedure met onderhandeling. Een dergelijke aanbestedingsprocedure biedt aanbesteder én marktpartijen de mogelijkheid om met elkaar te onderhandelen. Vanwege discrepantie tussen prijs en beschikbare budget is er met de partijen onderhandeld over vraag en aanbod.

Afbeeldingen: Plotvis 

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken