ZRi

Duurzame toekomst voor Haagse kantoorvilla - Stadhouderslaan

  • Stadhouderslaan Den Haag kantoorvilla/20220704_154755 rechtgezet.jpg

Opdrachtgever

Centacon

Architect

NXT-architectuur

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid, Duurzaamheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 500 m2 bvo

Periode

2017 - 2022

Medewerkers

Vastgoedontwikkelaar Centacon heeft een monumentale kantoorvilla in Den Haag ingrijpend vernieuwd en verduurzaamd. ZRi adviseerde de eigenaar over de upgrade naar een A++++-label.

Het pand aan de Stadhouderslaan- na de renovatie in gebruik als ambassade van de Volksrepubliek Bangladesh - is nagenoeg compleet gestript tot aan de bakstenen gevel, de houten vloeren en de houten kap. Daarna is het pand voorzien van een nieuwe thermische schil en nieuwe installaties. Het isolatieniveau van gevel, dak en begane grondvloer ligt ruim boven nieuwbouwkwaliteit. Bij ontwerp en uitvoering is veel aandacht besteed aan het realiseren van een hoge mate van luchtdichtheid. Juist luchtdichtheid is belangrijk om energieverlies te beperken.

De opdrachtgever vroeg ZRi al in een vroeg stadium van de planvorming na te denken over de mogelijkheden voor verduurzaming van het gehele pand. Een uitdagende opdracht met een duidelijk doel: de historische villa zodanig te vernieuwen dat daarna sprake is van een uitzonderlijke goede energieprestatie.

Het duurzame eindresultaat is behaald in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, NXT- architectuur, bouwbedrijf Boksman en een groep installateurs (Strago Electro, Sterairco, MOHR ). ZRi adviseerde bij de renovatie van de villa ook over brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek.

 

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken