ZRi

Haags Hoge Huis - Den Haag

  • Haagse Hoge Huis - Den Haag/Haagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 1.jpg
  • Haagse Hoge Huis - Den Haag/Haagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 2.jpg
  • Haagse Hoge Huis - Den Haag/Haagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 3.jpg
  • Haagse Hoge Huis - Den Haag/Haagse-Hoge-Huis-Den-Haag-renovatie 4.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 33.400 m2 bvo

Periode

2016 - 2018

Medewerkers

Het Haags Hoge Huis in Den Haag omvat zeven kantoorgebouwen, twee woongebouwen en horecagelegenheden die door een atrium met elkaar verbonden zijn. Het gebouwencomplex is geheel omhuld door een glazen schil, wat zorgt voor specifieke uitdagingen op het gebied van brandveiligheid en klimaat.

De brandveiligheidsinstallaties in het atrium en het verschillende kantoorgebouwen voldeden niet meer aan de huidige eisen. Aan ZRi is gevraagd om de aanpassingen te coördineren van de brandmeldinstallatie (BMI) en de ontruimingsalarminstallatie (OAI). Deze installaties zorgen ervoor dat de aanwezige personen snel en veilig kunnen vluchten uit het gebouw; de brandmelding zorgt voor vroege detectie en het ontruimingsalarm voor alarmering. De installaties zijn dusdanig aangepast dat ze geschikt zijn voor een multi-tenant situatie. Ook de rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA) is opgewaardeerd, deze installatie draagt er zorg voor dat er in geval van brand veilig door het atrium kan worden gevlucht. ZRi is nauw betrokken geweest bij de hercertificering van de BMI, OAI en de RWA. Inmiddels zijn deze installaties voorzien van een CVV-inspectiecertificaat. Daarnaast is ZRi betrokken bij de renovatie van het dak van het atrium en de passage.

ZRi heeft bij de bouw van het Haagse Hoge Huis geadviseerd over bouwfysica, akoestiek, glas- en geveltechniek, brandveiligheid en duurzaamheid.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken