ZRi

Holiday Inn Express Amsterdam Noord

  • holiday Inn Express Amsterdam Noord/holiday-inn-express-amsterdam-4-360x320.jpg

Opdrachtgever

Adriaan van Erk Groep

Architect

Dedato ontwerpers en architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 24.000 m2 bvo

Periode

2014 - 2020

Medewerkers

Met circa 429 kamers is het Holiday Inn Express hotel, dat gebouwd wordt op de hoek van het Gedempt Hamerkanaal en de Motorkade, één van de grootste nieuwe hotelprojecten van Amsterdam. Het Hamerkwartier wordt de aankomende decennia getransformeerd van bedrijventerrein naar woon-, werk- en leefgebied. Het hotel bestaat uit twee torens van 14 verdiepingen en is ongeveer 45 meter hoog. Onderin het hotel komt een restaurant, werkplekken en vergaderruimtes. Ook is er onder het gebouw een parkeergarage gesitueerd.

ZRi heeft in opdracht van Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V de bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid voor haar rekening genomen. In samenwerking met Slavenburg Bouw B.V. is dit hotel aan de Motorkade te Amsterdam na een periode van 6 jaar opgeleverd.  

De uitdaging zat hem vooral in het uitwerken van de strenge eisen op het gebied van geluid en brand en ervoor te zorgen dat  het ontwerp aan het Bouwbesluit en de eisen van de hotelketen voldoet. De nieuwbouw van de ondergrondse parkeergarage is brandveilig ingericht zodat aanwezige personen snel en veilig kunnen vluchten via vluchtroutes.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken