ZRi

IKC Pijnacker-Noord

  • IKC Pijnacker-Noord/zw-01 voor website.jpg
  • IKC Pijnacker-Noord/bouwbord afbeelding DEF voor website.jpg
  • IKC Pijnacker-Noord/zw voor website.jpg

Opdrachtgever

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Architect

LKSVDD

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 5.000 m2 bvo

Periode

2021 - heden

Medewerkers

Het verouderde schoolgebouw van De Schatkaart aan de Groen van Prinstererlaan in Pijnacker-Noord is gesloopt om plaats te maken voor een nieuw integraal kindcentrum voor onderwijs en kinderopvang.

De nieuwbouw (circa 5.000 m2) bestaat uit één gebouw van twee bouwlagen voor twee afzonderlijke scholen: De Schatkaart en de Casa Bilingual Montessorischool. SkippyPepijn beschikt binnen De Schatkaart over eigen faciliteiten voor kinderopvang. Ook wordt in een apart bouwdeel een nieuwe sportzaal gerealiseerd.

LKSVDD architecten  heeft in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een duurzaam gebouw ontworpen met de uitstraling van ‘een villa in het groen’. BM Utiliteit, een onderdeel van BM van Houwelingen gespecialiseerd in de bouw van scholen en zorginstellingen, is verantwoordelijk voor de bouw. De architect werd bij de voorbereiding van het ontwerp geadviseerd door Lucassen Bouwconstructies, bbp advies (installaties) en ZRi (bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek).

ZRi heeft speciale aandacht besteed aan de brandscheiding tussen de verschillende gebouwdelen, het waarborgen van een goede akoestiek en de beheersing van het geluid van installaties. Er zijn bijvoorbeeld maatregelen genomen om in de sportzaal hinder van op het lichte dak geplaatste installaties te voorkomen.

Afbeeldingen: LKSVDD Architecten

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken