ZRi

Nieuwbouw voor SPILcentrum de Achtbaan in Eindhoven

  • Spilcentrum de Achtbaan Eindhoven/Cotentinlaan entree.jpg
  • Spilcentrum de Achtbaan Eindhoven/Avranchelaan.jpg
  • Spilcentrum de Achtbaan Eindhoven/Achtbaan Axo open.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 2.500 m2 bvo

Periode

2021 - heden

Medewerkers

De kinderen van basisschool De Achtbaan en kinderopvang Little Jungle in Eindhoven verhuizen in 2024 naar een nieuw gebouw. In opdracht van SKPO wordt op de plek van de oude school het zogenoemde SPILcentrum de Achtbaan gebouwd.

De nieuwbouw voor het speel- en leercentrum aan de Calaislaan is ruim van opzet, met in totaal 14 groepsruimten, drie grote groepsruimten voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang met enkele slaapruimten, een speellokaal en overige ruimten. Op de begane grond kunnen kinderen van 0 t/m 7 jaar terecht voor opvang en onderwijs. Op de bovenverdieping zullen kinderen van 8 t/m 12 jaar worden gehuisvest. Ook is er ruimte ingericht voor leerpleinen op de begane grond en de bovenverdieping. Centraal in het gebouw bevindt zich een atrium met een podiumtrap.

Het bouwteam bestaat uit Aarts Bouw (aannemer), Thijssens en Bevers (installaties) en James Architecture. Zij maakten het ontwerp voor de nieuwbouw in samenwerking met ICS (bouwmanagement), Klicktet Advies (installatieadvies)s en ZRi. Wij adviseerden over akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

Afbeeldingen: James Architecture

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken